Cedel breidt eigen PV-systeem verder uit

Het zonnepaneelsysteem van Cedel is verder uitgebreid, waardoor het kantoorpand nu volledig energieneutraal is.

60 zonnepanelen extra

Omvang

22.800 Watt piek Extra

Vermogen

35.000 kWh

Totale productie per jaar

Achtergrond

Sinds vlak na de bouw in 2012 is het kantoorpand van Cedel al voorzien van zonnepanelen. Aangezien de energiebehoefte steeds verder toeneemt, onder andere door de komst van elektrische auto’s, is er besloten om het systeem verder uit te breiden.

Zij aanzicht van het nieuwe systeem
Het systeem

Op een leeg stuk dak naast het bestaande zonnepaneelsysteem zijn er 60 extra zonnepanelen geplaatst van 380 Watt piek. Samen met het oude systeem brengt dit de totale productie boven de 35.000 kWh op jaarbasis. Het huidige energieverbruik van ons kantoorpand is 27.000 kWh op jaarbasis, waardoor we nu volledig energieneutraal zijn. Dankzij het accusysteem hebben we tevens de mogelijkheid om een deel van het zonne-energie overschot op te slaan. Het deel van de productie wat overblijft wordt momenteel nog teruggeleverd aan het net, maar dit geeft ons dus ruimte om een extra toename in het verbruik op te vangen. Bijvoorbeeld als meer mensen elektrisch gaan rijden. Zo zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst nog energieneutraal zijn.

Overzicht van het nieuwe systeem

Geïnteresseerd om een project met ons te starten?


Neem Contact op