Cedel verduurzaamt verder met accusysteem

Het kantoor van Cedel B.V. is verder verduurzaamd met een accusysteem, waarmee de teruglevering aan het net wordt beperkt.

70 kWh

Capaciteit

Afname en teruglevering beperken

Toepassing

Energiemanagement

Met de CEMM

Achtergrond

Duurzaamheid en energiemanagement zijn belangrijke onderwerpen binnen onze organisatie. Om onze klanten van passend advies te kunnen voorzien, is het belangrijk dat we zelf ervaring hebben met de systemen die wij adviseren en leveren. Mede daarom hebben wij ons kantoorpand verder verduurzaamd met een 3 fase accusysteem.

Overzicht van het accusysteem met bijbehorende hardware
Het systeem

Het accusysteem heeft een capaciteit van 70 kWh. Hiermee kunnen we de ‘te veel geproduceerde’ zonne-energie in de zomermaanden opslaan. Deze opgeslagen zonne-energie gebruiken we vervolgens ‘s nachts om het pand van energie te voorzien. Hierdoor wordt de afname en teruglevering van energie uit het net verder beperkt.

Met de CEMM monitoren we het complete proces, waardoor we realtime inzicht hebben in de energiestromen. Wij verwachten dat energiemanagement en energie opslag in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen, mede vanwege de toename van het gebruik van zonne- en windenergie.

Bekijk ook eens onze slimme meter grafieken via onze demo CEMM, of kijk op de site van Milieu Centraal voor meer informatie over energieopslag.

Close-up van de cellen in het accusysteem

Geïnteresseerd om een project met ons te starten?


Neem Contact op