Over Cedel

Cedel houdt zich als ingenieurskantoor bezig met engineering en ontwikkeling van complexe projecten op het gebied van duurzame energie.


Geschiedenis van Cedel

Kennis en ervaring is een belangrijke factor bij in deze markt steeds weer vernieuwende technieken en methodieken. Zo heeft een van de oorspronkelijke oprichters van Cedel, Ir. Remco de Vries, meer dan 35 jaar ervaring opgedaan in onderzoek en ontwikkeling van zonnepanelen, omvormers en aanverwante elektronica bij Shell Solar.
Hij heeft op dit gebied wereldwijd projecten uitgevoerd. In een later stadium is hij betrokken geweest bij de ontwikkeling van zogenaamde hybride systemen, een combinatie van zonnepanelen, windenergie en accuopslag. Maar ook de andere ingenieurs bij Cedel hebben specialiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van de brandstofcel.

 

Specialiteiten Cedel

De engineers van Cedel houden zich bezig met duurzame energie en helpen bedrijven en organisaties bij het ontwerpen van complexe systemen op gebied van zon-, wind-, hybride- en autonome installaties, van zowel het DC als het AC gedeelte.

De ingenieurs voeren inspecties uit aan elektrische installaties op het gebied van de NEN 1010 en NEN 3140.

Daarnaast werkt Cedel aan innovaties (hardware en software) op het gebied van monitoring en aansturing van energiestromen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in de energieverbruiksmanager CEMM. Er wordt bij deze innovaties op gebied van Elektrotechniek (Elektronica en Mechatronica), nauw samen gewerkt  met studenten van de Hanze Hogeschool te Groningen. Lees hierover meer bij projecten.