Verduurzaming sportschool Gym Xtra Fit Steendam

Voor Gym Xtra Fit in Steendam heeft Cedel B.V. de verduurzaming d.m.v. zonnepanelen en een laadpaal begeleid.

124 Zonnepanelen

47.120 Watt piek

Elektrisch laden

22 kW dubbele laadpaal

Werkzaamheden

Engineering, begeleiding, monitoring

Over Gym Xtra Fit

Gym Xtra Fit is een sportschool op een mooie locatie aan het Schildmeer in Groningen. Er worden verscheidene sportmogelijkheden aangeboden, waaronder diverse binnensporten en buitensporten in de natuur. Voor het verduurzamen van de locatie heeft Gym Xtra Fit de hulp van Cedel ingeschakeld.

Overzicht van het zonnepaneelsysteem en de locatie
Werkzaamheden

Cedel heeft diverse werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de verduurzaming van Gym Xtra Fit. Zo is er aan de hand van een dakberekening bepaald hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden. Hierna is het volledige zonnepaneelsysteem bestaande uit 124 zonnepanelen van 380 Watt piek vormgegeven waarna Cedel de plaatsing heeft begeleid. Alle energiemonitoring wordt gedaan met behulp van de CEMM. Om de productie voor gasten inzichtelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van CEMM display.

Naast het zonnepaneelsysteem is er ook een dubbele laadpaal van 22 kW geplaatst. Hiermee kan er duurzaam op de geproduceerde zonne-energie geladen worden. Ten slotte is er bij de opleverdocumentatie een door Cedel opgemaakt NEN1010 inspectierapport aangeleverd.

Het zonnepaneelsysteem en omvormers

Geïnteresseerd om een project met ons te starten?


Neem Contact op