Lantaarnpaal op zonne-energie

Naast de snelweg E18 ter hoogte van Tvedestrand in Noorwegen heeft Cedel een autonome lantaarnpaal (lantaarnpaal op zonne-energie) geplaatst.


De lantaarnpaal op zonne-energie

De autonomie van het systeem is gegarandeerd. Deze lantaarnpaal op zonne-energie haalt minimaal 5 branduren per dag. Zelfs onder de meest barre omstandigheden in Noorwegen, waarbij er 9 dagen nauwelijks zonlicht is. De lantaarnpaal bevat een lamp van 20 Watt en 2.000 lumen. Op deze plek is geen netaansluiting aanwezig. Daarom is dit een goedkope oplossing.

Het systeem kan overal neergezet worden en het kan compleet aan de wensen van de gebruiker worden aangepast. Denk aan camera’s, WIFI, andere verlichting, schrikdraad en wegsignalering. Het systeem is dus modulair op te bouwen. Er kan zelfs een mobiele werkunit aan worden gekoppeld, die volledig zelfstandig kan functioneren!

De lantaarnpaal hoeft niet op het elektriciteitsnet te worden aangesloten. Het systeem is aan een accu gekoppeld en is daarom volledig autonoom. Onze straatlantaarn kan voorzien worden van een zonnepaneel met ledverlichting, eventueel met een accu en ook een energiemanagementsysteem (CEMM). Mogelijkheden te over. Alles is energiebesparend en daar gaan we voor bij Cedel.

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak om te bekijken welke mogelijkheden er voor u zijn.