Autonoom systeem voor glijbaan Dolfinarium

Cedel B.V. is door het Dolfinarium te Harderwijk gevraagd om met een oplossing te komen voor de energievoorziening van een gloednieuwe glijbaan.


  • Nieuwe glijbaan
  • Meerdere stoplichten
  • Geen netspanning
  • Volledige autonomie

Achtergrond

Cedel B.V. is door het Dolfinarium te Harderwijk gevraagd om met een oplossing te komen voor de energievoorziening van een gloednieuwe glijbaan. De glijbaan is behoorlijk uitgebreid en heeft diverse in- en uitgangen. Om al het ‘verkeer’ in goede banen te leiden en om ongelukken te voorkomen zijn er diverse stoplichten geïnstalleerd. Aangezien de glijbaan midden in een zwembad staat bleek het aanleggen van een vaste stroomaansluiting geen goede optie.

Het autonome systeem

Cedel B.V. heeft een compleet autonoom systeem gedimensioneerd en geïnstalleerd. Op één van de daken van de glijbaan is een zonnepaneel geplaatst. Hieronder hangt een kast met daarin de accu en alle benodigde elektronica. Het systeem is zo gedimensioneerd dat er tijdens de openingsuren van de glijbaan altijd voldoende stroom beschikbaar is.

Dit autonome systeem is slechts een klein voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Cedel B.V. heeft een breed assortiment van producten op het gebied van autonome systemen en duurzame energie. Of u nu op zoek bent naar een (flexibel) zonnepaneel voor op uw camper of boot of naar een compleet systeem om het schrikdraad apparaat in uw weiland te voeden: wij hebben de producten en technische kennis om u hiermee te helpen.