Nieuws


15 juni 2017

Presentaties bij Cedel en Vakantiepark Het Drentse Wold groot succes

op 14 juni 2017 organiseerde Cedel in samenwerking met NVT Onderhoudsgroep en de Hanzehogeschool een ochtend met presentaties en praktijkvoorbeelden omtrent het efficiënt verduurzamen van vastgoed.

Deze ochtend was een groot succes. Er waren diverse vastgoedmanagers van woningbouwcorporaties aanwezig, en ook de gemeente Groningen was van de partij.

De ochtend begon met een presentatie van de Hanzehogeschool over het teweegbrengen van gedragsverandering bij mensen zodat deze duurzamer gaan leven. Hierna volgde NVT Onderhoudsgroep met een aantal praktijkvoorbeelden, zoals het aanbrengen van isolatie en het installeren van HR++ glas.

Na een korte pauze, waarbij de mensen het duurzame pand van Cedel konden bekijken, volgde de presentatie van Cedel zelf. Hierin werd de nadruk gelegd op de mogelijkheden van installaties met zonnepanelen en het monitoren van energieverbruik en -opbrengst met de CEMM, onze slimme energieverbruiksmanager. Deze mogelijkheden stellen woningbouwcorporaties in staat om hun woningen efficiënt te verduurzamen, te controleren of de investeringen het gewenste effect hebben, en om hun investeringen binnen afzienbare tijd terug te verdienen. Daarnaast geeft de CEMM de bewoners gedetailleerd inzicht in hun eigen energieverbruik en de opbrengst van hun zonnepanelen.

Na de presentaties bij Cedel vertrok iedereen richting Vakantiepark Het Drentse Wold. Cedel heeft hier onlangs een aantal grote carports met in totaal 432 zonnepanelen gerealiseerd. De situatie bij het Drentse Wold was een mooi praktijkvoorbeeld om de ochtend mee af te sluiten. Iedereen kon met eigen ogen zien dat er veel mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Onder het genot van een broodje en wat drinken kregen de mensen nog de tijd om vragen te stellen, waarna het gezelschap aan het begin van de middag weer huiswaarts keerde.

Wij willen bij deze iedereen nogmaals bedanken voor de aanwezigheid.

Gerelateerd nieuws

08 september 2020

Het kantoor van Cedel B.V. is verder verduurzaamd met een accusysteem, waarmee de teruglevering aan het net wordt beperkt.

17 december 2019

Cedel B.V. neemt vanaf 1 januari 2020 de import en verkoop van onder andere optimizers en (micro) omvormers over van Solned uit Veldhoven.

13 september 2019

Op maandagavond 9 september 2019 hield de Rabobank een ledenvergadering in ons kantoorpand. Na de vergadering hielden wij een presentatie, waarna de 35 aanwezigen een rondleiding kregen.

12 september 2019

Cedel B.V. was op 10, 11 en 12 september 2019 aanwezig op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2019. Op deze laatste dag kijken we terug op een geslaagde beurs.

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.