Nieuws


01 mei 2019

Innovatieve vormen van energieopslag

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

De komende jaren zal waterstof steeds belangrijker worden en grootschaliger worden toegepast. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om (overtollige) zonne-energie door middel van een elektrolyser om te zetten in waterstof en dit op te slaan. Wanneer er energie vereist is kan de waterstof weer worden omgezet in elektriciteit. Dit proces is zeer duurzaam en volledig zonder uitstoot. Om deze redenen is er onlangs een elektrolyser bij Cedel B.V. geplaatst. Over dit project volgt later meer.

Een andere belangrijke toepassing van waterstof is op het gebied van mobiliteit. Zo is het softwarebedrijf Ultraware uit Assen in het bezit van een auto op waterstof. Door de goede samenwerking met Cedel B.V. vindt er over en weer kennisuitwisseling plaats en kan deze auto in de toekomst wellicht worden ‘getanked’ met waterstof die door de elektriciteit uit de zonnepanelen van Cedel B.V. geproduceerd is.

Hyundai Nexo op waterstof van Ultraware

 

Zonnepanelen op het dak van Cedel B.V.

Gerelateerd nieuws

08 september 2020

Het kantoor van Cedel B.V. is verder verduurzaamd met een accusysteem, waarmee de teruglevering aan het net wordt beperkt.

17 december 2019

Cedel B.V. neemt vanaf 1 januari 2020 de import en verkoop van onder andere optimizers en (micro) omvormers over van Solned uit Veldhoven.

13 september 2019

Op maandagavond 9 september 2019 hield de Rabobank een ledenvergadering in ons kantoorpand. Na de vergadering hielden wij een presentatie, waarna de 35 aanwezigen een rondleiding kregen.

12 september 2019

Cedel B.V. was op 10, 11 en 12 september 2019 aanwezig op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2019. Op deze laatste dag kijken we terug op een geslaagde beurs.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.