Nieuws


09 mei 2018

Cedel ontwikkelt Zoninstralingssensor

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

Het monitoren van zonnepanelen is een belangrijke functie van de CEMM. Hierdoor is het eenvoudig om inzicht te krijgen in de geproduceerde zonne-energie, en eventueel het verbruik hierop aan te passen. Het meten van de daadwerkelijk geproduceerde energie is in sommige situaties echter niet voldoende. Voor hetzelfde geld is er veel meer uit het zonnepanelen systeem te halen.

Voor dit soort situaties heeft Cedel de Zoninstralingssensor ontwikkelt als uitbreiding op de CEMM plus. De sensor dient op hetzelfde vlak als het PV-systeem geplaatst te worden en meet de realtime zoninstraling op de locatie van de gebruiker. Doordat de sensor nauwkeurig gekalibreerd is, kan hij berekenen wat de energieproductie van het PV-systeem zou moeten zijn. Door de ingebouwde temperatuursensor kan de data zelfs gecorrigeerd worden op basis van de temperatuur. Het rendement van zonnepanelen gaat namelijk omlaag zodra de temperatuur stijgt.

Door alle data van de zon productie, de instraling en de temperatuur samen te voegen, geeft de CEMM nauwkeurig inzicht in de zogeheten ‘Performance Ratio’ van het PV-systeem.

Naast het ‘controleren’ van bestaande PV-systemen, kan de Cedel Zoninstralingssensor ook gebruikt worden om te controleren hoeveel energie er geproduceerd kan worden op een locatie alvorens er zonnepanelen worden geplaatst.
Door al deze eigenschappen is de Cedel Zoninstralingssensor een krachtig meetinstrument voor zowel de zakelijke als de privé gebruiker.

Kijk voor meer informatie over de Cedel Zoninstralingssensor op de webshop, of op de CEMM website.

Gerelateerd nieuws

08 september 2020

Het kantoor van Cedel B.V. is verder verduurzaamd met een accusysteem, waarmee de teruglevering aan het net wordt beperkt.

17 december 2019

Cedel B.V. neemt vanaf 1 januari 2020 de import en verkoop van onder andere optimizers en (micro) omvormers over van Solned uit Veldhoven.

13 september 2019

Op maandagavond 9 september 2019 hield de Rabobank een ledenvergadering in ons kantoorpand. Na de vergadering hielden wij een presentatie, waarna de 35 aanwezigen een rondleiding kregen.

12 september 2019

Cedel B.V. was op 10, 11 en 12 september 2019 aanwezig op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2019. Op deze laatste dag kijken we terug op een geslaagde beurs.

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.