Nieuws


08 september 2020

Cedel B.V. verduurzaamt verder met accusysteem

Het kantoor van Cedel B.V. is verder verduurzaamd met een accusysteem, waarmee de teruglevering aan het net wordt beperkt.

Duurzaamheid en energiemanagement zijn belangrijke onderwerpen binnen onze organisatie. Om onze klanten van passend advies te kunnen voorzien, is het belangrijk dat we zelf ervaring hebben met de systemen die wij adviseren en leveren. Mede daarom hebben wij ons kantoorpand verder verduurzaamd met een 3 fase accusysteem.

Het accusysteem heeft een capaciteit van 70 kWh. Hiermee kunnen we de ‘te veel geproduceerde’ zonne-energie in de zomermaanden opslaan. Deze opgeslagen zonne-energie gebruiken we vervolgens ‘s nachts om het pand van energie te voorzien. Hierdoor wordt de afname en teruglevering van energie uit het net verder beperkt.

Met de CEMM monitoren we het complete proces, waardoor we realtime inzicht hebben in de energiestromen. Wij verwachten dat energiemanagement en energie opslag in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen, mede vanwege de toename van het gebruik van zonne- en windenergie.

Bekijk ook eens onze slimme meter grafieken via onze demo CEMM, of kijk op de site van Milieu Centraal voor meer informatie over energieopslag.

Gerelateerd nieuws

17 december 2019

Cedel B.V. neemt vanaf 1 januari 2020 de import en verkoop van onder andere optimizers en (micro) omvormers over van Solned uit Veldhoven.

13 september 2019

Op maandagavond 9 september 2019 hield de Rabobank een ledenvergadering in ons kantoorpand. Na de vergadering hielden wij een presentatie, waarna de 35 aanwezigen een rondleiding kregen.

12 september 2019

Cedel B.V. was op 10, 11 en 12 september 2019 aanwezig op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2019. Op deze laatste dag kijken we terug op een geslaagde beurs.

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.