Nieuws


26 april 2018

Autonoom systeem Cedel mee op Noorse megatocht

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.

De Noorse organisatie ‘HeltVilt‘ heeft een kajaktocht van meer dan 3000 kilometer georganiseerd. De tocht gaat van start vanaf de Noordkaap, op 1 mei 2018. Hierna zal in etappes langs de volledige Noorse kust worden gezeild en gepeddeld. Na enkele maanden zal de finish in Sponvika bereikt worden. Dit is een dorpje in het zuiden van Noorwegen, op de grens met Zweden.

Om tijdens deze lange tocht voldoende stroom te hebben voor het opladen van een iPad (voor navigatie), camera’s, telefoons en een noodbaken is er een betrouwbaar autonoom zonne-energie systeem nodig. Dit systeem moet waterdicht zijn en tegen een stootje kunnen. Na een zoektocht kwam HeltVilt hiervoor bij Cedel uit.

Ondertussen is de kajak van HeltVilt uitgerust met de ‘Cedel Solar Case’. Een stevige, waterdichte koffer met daarin een accu en alle benodigde elektronica voor het opladen van de apparatuur. Het meegeleverde zonnepaneel van 80 Watt piek is eenvoudig te verbinden met de koffer, en levert genoeg stroom om de accu tijdens de tocht op spanning te houden.

Kijk hier voor meer informatie over de Cedel Solar Case.
Kijk hier voor meer informatie over onze andere autonome zonne-energie systemen.

Gerelateerd nieuws

08 september 2020

Het kantoor van Cedel B.V. is verder verduurzaamd met een accusysteem, waarmee de teruglevering aan het net wordt beperkt.

17 december 2019

Cedel B.V. neemt vanaf 1 januari 2020 de import en verkoop van onder andere optimizers en (micro) omvormers over van Solned uit Veldhoven.

13 september 2019

Op maandagavond 9 september 2019 hield de Rabobank een ledenvergadering in ons kantoorpand. Na de vergadering hielden wij een presentatie, waarna de 35 aanwezigen een rondleiding kregen.

12 september 2019

Cedel B.V. was op 10, 11 en 12 september 2019 aanwezig op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2019. Op deze laatste dag kijken we terug op een geslaagde beurs.

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.