Nieuws


15 juni 2017

Presentaties bij Cedel en Vakantiepark Het Drentse Wold groot succes

op 14 juni 2017 organiseerde Cedel in samenwerking met NVT Onderhoudsgroep en de Hanzehogeschool een ochtend met presentaties en praktijkvoorbeelden omtrent het efficiënt verduurzamen van vastgoed.

Deze ochtend was een groot succes. Er waren diverse vastgoedmanagers van woningbouwcorporaties aanwezig, en ook de gemeente Groningen was van de partij.

De ochtend begon met een presentatie van de Hanzehogeschool over het teweegbrengen van gedragsverandering bij mensen zodat deze duurzamer gaan leven. Hierna volgde NVT Onderhoudsgroep met een aantal praktijkvoorbeelden, zoals het aanbrengen van isolatie en het installeren van HR++ glas.

Na een korte pauze, waarbij de mensen het duurzame pand van Cedel konden bekijken, volgde de presentatie van Cedel zelf. Hierin werd de nadruk gelegd op de mogelijkheden van installaties met zonnepanelen en het monitoren van energieverbruik en -opbrengst met de CEMM, onze slimme energieverbruiksmanager. Deze mogelijkheden stellen woningbouwcorporaties in staat om hun woningen efficiënt te verduurzamen, te controleren of de investeringen het gewenste effect hebben, en om hun investeringen binnen afzienbare tijd terug te verdienen. Daarnaast geeft de CEMM de bewoners gedetailleerd inzicht in hun eigen energieverbruik en de opbrengst van hun zonnepanelen.

Na de presentaties bij Cedel vertrok iedereen richting Vakantiepark Het Drentse Wold. Cedel heeft hier onlangs een aantal grote carports met in totaal 432 zonnepanelen gerealiseerd. De situatie bij het Drentse Wold was een mooi praktijkvoorbeeld om de ochtend mee af te sluiten. Iedereen kon met eigen ogen zien dat er veel mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Onder het genot van een broodje en wat drinken kregen de mensen nog de tijd om vragen te stellen, waarna het gezelschap aan het begin van de middag weer huiswaarts keerde.

Wij willen bij deze iedereen nogmaals bedanken voor de aanwezigheid.

Gerelateerd nieuws

21 augustus 2017

Afgelopen week heeft Cedel B.V. een nieuw product gelanceerd; CEMM display. CEMM display is een uitbreiding voor de CEMM en biedt unieke mogelijkheden op het gebied van energie monitoring.

20 juni 2017

Op zondag 18 juni 2017 is het eerste zonnepanelenveld van Nederland, dat groter is dan 1000 MWh, geopend.

02 juni 2017

Deze week is de CEMM Open API uitgebracht. Door dit stukje software heeft de CEMM nu nog meer te bieden!

29 mei 2017

Vorige week is de nieuwe webshop van Cedel gelanceerd. De oude webshop voldeed niet meer aan onze eisen waardoor een flinke upgrade noodzakelijk was.

13 april 2017

Cedel heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een uniek zonnepark; zowel voor Drenthe als heel Nederland. Op vakantiepark Het Drentse Wold in Hoogersmilde werd een grote carport gebouwd en voorzien van 432 zonnepanelen.