Nieuws


15 juni 2017

Presentaties bij Cedel en Vakantiepark Het Drentse Wold groot succes

op 14 juni 2017 organiseerde Cedel in samenwerking met NVT Onderhoudsgroep en de Hanzehogeschool een ochtend met presentaties en praktijkvoorbeelden omtrent het efficiënt verduurzamen van vastgoed.

Deze ochtend was een groot succes. Er waren diverse vastgoedmanagers van woningbouwcorporaties aanwezig, en ook de gemeente Groningen was van de partij.

De ochtend begon met een presentatie van de Hanzehogeschool over het teweegbrengen van gedragsverandering bij mensen zodat deze duurzamer gaan leven. Hierna volgde NVT Onderhoudsgroep met een aantal praktijkvoorbeelden, zoals het aanbrengen van isolatie en het installeren van HR++ glas.

Na een korte pauze, waarbij de mensen het duurzame pand van Cedel konden bekijken, volgde de presentatie van Cedel zelf. Hierin werd de nadruk gelegd op de mogelijkheden van installaties met zonnepanelen en het monitoren van energieverbruik en -opbrengst met de CEMM, onze slimme energieverbruiksmanager. Deze mogelijkheden stellen woningbouwcorporaties in staat om hun woningen efficiënt te verduurzamen, te controleren of de investeringen het gewenste effect hebben, en om hun investeringen binnen afzienbare tijd terug te verdienen. Daarnaast geeft de CEMM de bewoners gedetailleerd inzicht in hun eigen energieverbruik en de opbrengst van hun zonnepanelen.

Na de presentaties bij Cedel vertrok iedereen richting Vakantiepark Het Drentse Wold. Cedel heeft hier onlangs een aantal grote carports met in totaal 432 zonnepanelen gerealiseerd. De situatie bij het Drentse Wold was een mooi praktijkvoorbeeld om de ochtend mee af te sluiten. Iedereen kon met eigen ogen zien dat er veel mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Onder het genot van een broodje en wat drinken kregen de mensen nog de tijd om vragen te stellen, waarna het gezelschap aan het begin van de middag weer huiswaarts keerde.

Wij willen bij deze iedereen nogmaals bedanken voor de aanwezigheid.

Gerelateerd nieuws

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

26 april 2018

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.

06 december 2017

Op 5 december 2017 is versie 1.0.0 van de CEMM app officieel uitgebracht. Benieuwd naar alle details? Lees dan snel verder!