Nieuws


13 april 2017

Opening zonnepark Drentse Wold

Cedel heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een uniek zonnepark; zowel voor Drenthe als heel Nederland. Op vakantiepark Het Drentse Wold in Hoogersmilde werd een grote carport gebouwd en voorzien van 432 zonnepanelen.

Samen leveren deze zonnepanelen genoeg stroom om in de energiebehoefte van het hele park te kunnen voorzien. En tegelijkertijd zorgt de carport voor 50 overdekte parkeerplaatsen.

Op zaterdag 8 april 2017 om 12:30 was het tijd voor de opening. Wethouder G.J.W. Bent van de gemeente Midden-Drenthe heeft deze opening verricht. De heer Bent staat onder andere voor duurzaamheid en milieu en de ruimtelijke ontwikkeling van het buitengebied.
De belangstelling voor de opening was groot en de commentaren positief.

Naast Cedel hebben de volgende partijen meegewerkt aan de realisatie van dit project:

EP:Trip Totaalinstallateur – Smilde
Aannemersbedrijf gebr. Blomberg – Smilde
Tuinservice Richard Kleine – Elim

Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op de projectpagina.

Gerelateerd nieuws

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

26 april 2018

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.

06 december 2017

Op 5 december 2017 is versie 1.0.0 van de CEMM app officieel uitgebracht. Benieuwd naar alle details? Lees dan snel verder!