Nieuws


13 juni 2017

Lefier investeert miljarden in verduurzamen van woningen

Woningbouwcorporatie Lefier gaat de komende tien jaar in totaal een miljard euro investeren in het verduurzamen van haar huurwoningen.

Lefier beschikt over 30.000 huurwoningen in de provincies Groningen en Drenthe. De woningbouwcorporatie wil onder het moto ‘Lefier pakt aan’ investeren in nieuwbouw en het verduurzamen van de bestaande woningen.

Bij het verduurzamen van woningen speelt energiemonitoring vaak een belangrijke rol. Kijk voor meer informatie over energiemonitoring op www.cemm.nl.

Bron: RTV Drenthe

 

Gerelateerd nieuws

12 oktober 2017

Tussen 2017 en 2019 gaan de energiekosten voor een gemiddeld huishouden met zo’n 200 euro per jaar omhoog.

11 juli 2017

Op donderdag 9 november 2017 organiseren de provincies Friesland, Groningen en Drenthe de Noordelijke Klimaattop. De top is een vervolg op de Nationale Klimaattop die vorig jaar op 26 oktober door staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is georganiseerd in Rotterdam. De Noordelijke Klimaattop is eenĀ evenement waar iedereen die zich bezig houdt met de vermindering van CO2-uitstoot, de energietransitie en het klimaat zichzelf kan laten zien.

26 mei 2017

Tot en met 2020 stelt het Rijk 160 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor duurzaamheidsregelingen. Dit bedrag is beschikbaar via de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) en is bedoeld voor zowel woningbezitters als ondernemers.