Nieuws


01 mei 2019

Innovatieve vormen van energieopslag

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

De komende jaren zal waterstof steeds belangrijker worden en grootschaliger worden toegepast. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om (overtollige) zonne-energie door middel van een elektrolyser om te zetten in waterstof en dit op te slaan. Wanneer er energie vereist is kan de waterstof weer worden omgezet in elektriciteit. Dit proces is zeer duurzaam en volledig zonder uitstoot. Om deze redenen is er onlangs een elektrolyser bij Cedel B.V. geplaatst. Over dit project volgt later meer.

Een andere belangrijke toepassing van waterstof is op het gebied van mobiliteit. Zo is het softwarebedrijf Ultraware uit Assen in het bezit van een auto op waterstof. Door de goede samenwerking met Cedel B.V. vindt er over en weer kennisuitwisseling plaats en kan deze auto in de toekomst wellicht worden ‘getanked’ met waterstof die door de elektriciteit uit de zonnepanelen van Cedel B.V. geproduceerd is.

Hyundai Nexo op waterstof van Ultraware

 

Zonnepanelen op het dak van Cedel B.V.

Gerelateerd nieuws

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

12 april 2019

Recentelijk zijn er diverse nieuwsberichten verschenen over brand in nieuwe PV-installaties. TNO heeft de feiten op een rijtje gezet en de incidenten in kaart gebracht.

07 december 2018

Donderdag 6 december hebben de Hanze en Stralsund hogescholen een bezoek gebracht aan Cedel om de samenwerking tussen hogescholen en het bedrijfsleven te verbeteren.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

26 april 2018

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.