Innovaties

Bij Cedel houden we ons bezig met diverse innovaties op het gebied van duurzame energie en energiemanagement. Wij voeren zowel hardware- als software ontwikkeling uit. In de afgelopen jaren hebben we diverse populaire producten uitgebracht.

CEMM energiemanager

De 'CEMM' is een door Cedel ontwikkelde energieverbruiksmanager zonder abonnement. Met de CEMM is het mogelijk om diverse soorten energiemeters realtime uit te lezen en de gegevens in te zien via een internetbrowser en/of app. De CEMM is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: CEMM basic en CEMM plus. Daarnaast zijn er diverse soorten door Cedel ontwikkelde accessoires en sensoren verkrijgbaar. Kijk voor alle informatie over de CEMM en bijbehorende accessoires op cemm.nl of neem contact op als u specifieke vragen heeft.


naar de website
Alternative Text

CEMM display

CEMM display is een software dienst waarmee gegevens uit één of meerdere CEMMs op een overzichtelijke en mooie manier te presenteren zijn op een (TV) scherm. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om de opbrengst van een zonnepaneelsysteem te presenteren aan klanten en bezoekers bij een bedrijf of sportclub. CEMM display beschikt standaard over 3 thema's, maar is ook volledig op maat en gepersonaliseerd te bestellen.


Bestellen
Alternative Text

P1 Verlengmodules

Een P1 kabel tussen een slimme meter en bijvoorbeeld een laadpaal of energiemanager mag nooit langer zijn dan 10 tot 20 meter. Hiervoor is het signaal namelijk te zwak. Met behulp van de Cedel P1 Verlengmodules en een standaard UTP kabel is het echter mogelijk om een afstand tot wel 100 meter te overbruggen. De P1 Verlengmodules zijn verkrijgbaar in 3 varianten: voor Alfen laadpalen, voor New Motion laadpalen en universeel (voor energiemanagers).


Bestellen
Alternative Text

P1/S0 Verlengmodules

De Cedel P1/S0 Verlengmodules zijn specifiek voor gebruik met de CEMM ontwikkeld. De modules zijn geschikt voor het verlengen van een P1 signaal zoals de P1 Verlengmodules, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor het verlengen van een S0 (puls) signaal van maximaal 2 verschillende meters. In alle situaties kan er een standaard UTP kabel worden gebruikt tot een afstand van 100 meter.


Bestellen
Alternative Text

Zoninstralingssensor

De Cedel Zoninstralingssensor is een accessoire voor de CEMM plus waarmee u direct ziet hoeveel energie uw PV-systeem zou moeten produceren. De sensor is nauwkeurig gekalibreerd en meet tevens de paneeltemperatuur. Door het combineren van gegevens over instraling, productie en temperatuur kan de CEMM plus vervolgens zeer nauwkeurig weergeven hoe uw PV-systeem presteert.


Bestellen
Alternative Text

P1 Splitters

Met behulp van een P1 splitter is het mogelijk om twee apparaten tegelijk op de P1 poort van een slimme meter aan te sluiten. Cedel heeft twee verschillende soorten P1 splitters ontwikkelt: een P1 splitter voor Alfen laadpalen en een universele P1 splitter.


Bestellen
Alternative Text

LoRa Module

Cedel B.V. heeft een module ontwikkeld die via het landelijk dekkende LoRa netwerk belangrijke meetgegevens kan doorsturen naar een online platform. Zo gaat Guliker's Gas- en Oliehandel BV de LoRa modules inzetten voor het op afstand uitlezen van gastanks bij o.a. campings. Hierdoor kunnen de transporten ter vervanging van lege gastanks vele malen efficiënter worden ingericht. Hiermee wordt veel geld en CO2 bespaard.
De LoRa modules zijn ook geschikt voor het doorsturen van andere gegevens, bijvoorbeeld meterstanden, of de opbrengst van zonnepaneelsystemen. Voor woningbouwcorporaties of andere bedrijven die diverse zonnepaneelsystemen beheren is dit een ideale manier om de status van de systemen in de gaten te houden.


Offerte aanvragen
Alternative Text

USB RS485 converter

De Cedel USB RS485 converter kan gebruikt worden voor het omzetten van een half duplex RS485 signaal naar USB. Daarnaast biedt deze converter ook de mogelijkheid om het aangesloten RS485 apparaat te voeden met 5 Volt via USB. De converter wordt veel gebruikt in combinatie met de CEMM plus voor het verbinden van een instralingssensor of temperatuursensor.


Bestellen
Alternative Text

Actieve en dynamische peakshaving

Duurzame energie uit zonnepanelen en windmolens wordt niet altijd geproduceerd op de momenten waarop deze energie nodig is. Op de piekmomenten wordt de geproduceerde duurzame energie terug geleverd aan het net. Het net wordt hierdoor zwaar belast. Op dit moment is er op veel plekken schaarste op het net. Zo kunnen in Groningen en Drenthe veel duurzame energiesystemen op grootverbruik aansluitingen niet meer aangesloten worden als er terug geleverd kan worden. Volgens Enexis kan deze situatie nog 10 jaar blijven bestaan. Cedel heeft een systeem ontwikkeld dat actief apparaten inschakelt om te voorkomen dat duurzame energie terug geleverd wordt op het net, zover voor kleinverbruik als grootverbruik. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.


Offerte aanvragen
Alternative Text

Samen met ons een product ontwikkelen?


Offerte aanvragen