Nieuws


19 april 2019

Hoe en waar wordt de CEMM geproduceerd?

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

Hardware en software ontwikkeling

Zowel de hardware als de software van de CEMM zijn door het ingenieurskantoor Cedel B.V. uit Assen ontwikkeld. Onze medewerkers van de afdelingen R&D, software en vormgeving werken nauw samen om de CEMM continu te verbeteren. Daarnaast proberen wij zo goed mogelijk te luisteren naar feedback van CEMM gebruikers. Vanuit deze feedback zijn er al diverse nieuwe functies ontstaan die met software updates voor iedereen beschikbaar zijn gesteld. Alle CEMM’s worden rechtstreeks vanuit ons kantoor in Assen verstuurd.

 

Productie

De CEMM wordt door Major Electronics b.v. in Hoogeveen geproduceerd. Na het aanleveren van alle benodigdheden wordt er gestart met de productie van de printplaten. Hierna worden alle CEMM’s in elkaar gezet, bestickerd en getest. Na het testen worden de dozen gevouwen en ingepakt. Uiteindelijk worden er meerdere pallets vol CEMM’s afgeleverd bij Cedel B.V.

De volledige ontwikkeling en productie van de CEMM vindt dus plaats binnen de provincie Drenthe.

Gerelateerd nieuws

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

12 april 2019

Recentelijk zijn er diverse nieuwsberichten verschenen over brand in nieuwe PV-installaties. TNO heeft de feiten op een rijtje gezet en de incidenten in kaart gebracht.

07 december 2018

Donderdag 6 december hebben de Hanze en Stralsund hogescholen een bezoek gebracht aan Cedel om de samenwerking tussen hogescholen en het bedrijfsleven te verbeteren.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

26 april 2018

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.