Nieuws


12 april 2019

Goed gereedschap belangrijk bij installeren van zonnepanelen

Recentelijk zijn er diverse nieuwsberichten verschenen over brand in nieuwe PV-installaties. TNO heeft de feiten op een rijtje gezet en de incidenten in kaart gebracht.

zonnepanelen cemm

In 2018 zijn er ongeveer 170.000 zonnepaneelsystemen geplaatst. In 27 gevallen is er sprake geweest van brand, wat neerkomt op 0,014% van het totaal. Dit is een zeer laag getal, maar genoeg reden voor diverse media om nieuwsitems te schrijven over de gevaren van zonnepanelen. Maar nu blijkt: de oorzaak ligt vrijwel nooit bij de zonnepanelen zelf, maar bij een ondeugdelijke installatie. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende merken stekkers, en het onjuist bevestigen van stekkers.

Bij het installeren van zonnepanelen is goed materiaal en gereedschap dus van groot belang. Gebruik voor het aansluiten van zonnepanelen altijd MC4 connectoren van goede kwaliteit en krimp de kernen aan met een MC4 krimptang. Draai ten slotte de MC4 connectoren vast met een setje MC4 sleutels.

TNO pleit er dan ook voor om installateurs beter voor te lichten over de noodzaak van deugdelijke connectorverbindingen.

Lees het hele artikel van TNO hier.

Gerelateerd nieuws

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

07 december 2018

Donderdag 6 december hebben de Hanze en Stralsund hogescholen een bezoek gebracht aan Cedel om de samenwerking tussen hogescholen en het bedrijfsleven te verbeteren.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

26 april 2018

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.