Nieuws


23 november 2017

CEMM display geplaatst bij Sterrenwacht Mercurius

Afgelopen week is bij Sterrenwacht Mercurius in Dordrecht een CEMM geïnstalleerd. Met behulp van CEMM display wordt nu real-time het energieverbruik en de opbrengst van de zonnepanelen op een scherm weergegeven.

Sterrenwacht Mercurius in Dordrecht beschikt sinds kort over zonnepanelen. Na de installatie hiervan was er behoefte aan energiemonitoring. Hierbij was het ook belangrijk dat de gegevens op een scherm weergegeven konden worden zodat de bezoekers inzicht krijgen in de hoeveelheid energie die de zonnepanelen produceren. Uiteindelijk kwamen ze met Cedel in contact. Een CEMM met CEMM display leek de ideale oplossing voor deze situatie.

Na een goed gesprek is besloten om de CEMM te doneren. Sterrenwacht Mercurius verricht goed werk en op deze manier kan Cedel ook haar steentje hieraan bijdragen.

Afgelopen week is alle hardware en software geïnstalleerd. CEMM display draait nu naar volle tevredenheid in het gebouw van Sterrenwacht Mercurius en zal elke dag door diverse bezoekers worden bekeken.

Gerelateerd nieuws

13 september 2019

Op maandagavond 9 september 2019 hield de Rabobank een ledenvergadering in ons kantoorpand. Na de vergadering hielden wij een presentatie, waarna de 35 aanwezigen een rondleiding kregen.

12 september 2019

Cedel B.V. was op 10, 11 en 12 september 2019 aanwezig op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2019. Op deze laatste dag kijken we terug op een geslaagde beurs.

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.