Nieuws


09 mei 2018

Cedel ontwikkelt Zoninstralingssensor

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

Het monitoren van zonnepanelen is een belangrijke functie van de CEMM. Hierdoor is het eenvoudig om inzicht te krijgen in de geproduceerde zonne-energie, en eventueel het verbruik hierop aan te passen. Het meten van de daadwerkelijk geproduceerde energie is in sommige situaties echter niet voldoende. Voor hetzelfde geld is er veel meer uit het zonnepanelen systeem te halen.

Voor dit soort situaties heeft Cedel de Zoninstralingssensor ontwikkelt als uitbreiding op de CEMM plus. De sensor dient op hetzelfde vlak als het PV-systeem geplaatst te worden en meet de realtime zoninstraling op de locatie van de gebruiker. Doordat de sensor nauwkeurig gekalibreerd is, kan hij berekenen wat de energieproductie van het PV-systeem zou moeten zijn. Door de ingebouwde temperatuursensor kan de data zelfs gecorrigeerd worden op basis van de temperatuur. Het rendement van zonnepanelen gaat namelijk omlaag zodra de temperatuur stijgt.

Door alle data van de zon productie, de instraling en de temperatuur samen te voegen, geeft de CEMM nauwkeurig inzicht in de zogeheten ‘Performance Ratio’ van het PV-systeem.

Naast het ‘controleren’ van bestaande PV-systemen, kan de Cedel Zoninstralingssensor ook gebruikt worden om te controleren hoeveel energie er geproduceerd kan worden op een locatie alvorens er zonnepanelen worden geplaatst.
Door al deze eigenschappen is de Cedel Zoninstralingssensor een krachtig meetinstrument voor zowel de zakelijke als de privé gebruiker.

Kijk voor meer informatie over de Cedel Zoninstralingssensor op de webshop, of op de CEMM website.

Gerelateerd nieuws

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

12 april 2019

Recentelijk zijn er diverse nieuwsberichten verschenen over brand in nieuwe PV-installaties. TNO heeft de feiten op een rijtje gezet en de incidenten in kaart gebracht.

07 december 2018

Donderdag 6 december hebben de Hanze en Stralsund hogescholen een bezoek gebracht aan Cedel om de samenwerking tussen hogescholen en het bedrijfsleven te verbeteren.

26 april 2018

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.