Nieuws


26 april 2018

Autonoom systeem Cedel mee op Noorse megatocht

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.

De Noorse organisatie ‘HeltVilt‘ heeft een kajaktocht van meer dan 3000 kilometer georganiseerd. De tocht gaat van start vanaf de Noordkaap, op 1 mei 2018. Hierna zal in etappes langs de volledige Noorse kust worden gezeild en gepeddeld. Na enkele maanden zal de finish in Sponvika bereikt worden. Dit is een dorpje in het zuiden van Noorwegen, op de grens met Zweden.

Om tijdens deze lange tocht voldoende stroom te hebben voor het opladen van een iPad (voor navigatie), camera’s, telefoons en een noodbaken is er een betrouwbaar autonoom zonne-energie systeem nodig. Dit systeem moet waterdicht zijn en tegen een stootje kunnen. Na een zoektocht kwam HeltVilt hiervoor bij Cedel uit.

Ondertussen is de kajak van HeltVilt uitgerust met de ‘Cedel Solar Case’. Een stevige, waterdichte koffer met daarin een accu en alle benodigde elektronica voor het opladen van de apparatuur. Het meegeleverde zonnepaneel van 80 Watt piek is eenvoudig te verbinden met de koffer, en levert genoeg stroom om de accu tijdens de tocht op spanning te houden.

Kijk hier voor meer informatie over de Cedel Solar Case.
Kijk hier voor meer informatie over onze andere autonome zonne-energie systemen.

Gerelateerd nieuws

01 mei 2019

Cedel B.V. houdt zich al jaren bezig met het opslaan van duurzame energie, zowel in netgekoppelde als off grid systemen. Doorgaans vindt deze energieopslag plaats in accu’s. Waterstof zorgt echter voor nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor het opslaan van (duurzame) energie.

19 april 2019

Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

12 april 2019

Recentelijk zijn er diverse nieuwsberichten verschenen over brand in nieuwe PV-installaties. TNO heeft de feiten op een rijtje gezet en de incidenten in kaart gebracht.

07 december 2018

Donderdag 6 december hebben de Hanze en Stralsund hogescholen een bezoek gebracht aan Cedel om de samenwerking tussen hogescholen en het bedrijfsleven te verbeteren.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.