Nieuws


26 april 2018

Autonoom systeem Cedel mee op Noorse megatocht

Voor een Noorse kajaktocht van meer dan 3000 km heeft Cedel een hoogwaardig autonoom systeem geleverd. Lees hier alles over deze tocht en het systeem.

De Noorse organisatie ‘HeltVilt‘ heeft een kajaktocht van meer dan 3000 kilometer georganiseerd. De tocht gaat van start vanaf de Noordkaap, op 1 mei 2018. Hierna zal in etappes langs de volledige Noorse kust worden gezeild en gepeddeld. Na enkele maanden zal de finish in Sponvika bereikt worden. Dit is een dorpje in het zuiden van Noorwegen, op de grens met Zweden.

Om tijdens deze lange tocht voldoende stroom te hebben voor het opladen van een iPad (voor navigatie), camera’s, telefoons en een noodbaken is er een betrouwbaar autonoom zonne-energie systeem nodig. Dit systeem moet waterdicht zijn en tegen een stootje kunnen. Na een zoektocht kwam HeltVilt hiervoor bij Cedel uit.

Ondertussen is de kajak van HeltVilt uitgerust met de ‘Cedel Solar Case’. Een stevige, waterdichte koffer met daarin een accu en alle benodigde elektronica voor het opladen van de apparatuur. Het meegeleverde zonnepaneel van 80 Watt piek is eenvoudig te verbinden met de koffer, en levert genoeg stroom om de accu tijdens de tocht op spanning te houden.

Kijk hier voor meer informatie over de Cedel Solar Case.
Kijk hier voor meer informatie over onze andere autonome zonne-energie systemen.

Gerelateerd nieuws

07 december 2018

Donderdag 6 december hebben de Hanze en Stralsund hogescholen een bezoek gebracht aan Cedel om de samenwerking tussen hogescholen en het bedrijfsleven te verbeteren.

09 mei 2018

Het monitoren van zonnepanelen is al een hele tijd mogelijk met de CEMM. Maar hoe weet je of je alles uit je zonnepanelen haalt? Met de Cedel Zoninstralingssensor is dat vanaf nu eenvoudig te monitoren.

12 oktober 2017

Tussen 2017 en 2019 gaan de energiekosten voor een gemiddeld huishouden met zo’n 200 euro per jaar omhoog.

11 juli 2017

Op donderdag 9 november 2017 organiseren de provincies Friesland, Groningen en Drenthe de Noordelijke Klimaattop. De top is een vervolg op de Nationale Klimaattop die vorig jaar op 26 oktober door staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is georganiseerd in Rotterdam. De Noordelijke Klimaattop is een evenement waar iedereen die zich bezig houdt met de vermindering van CO2-uitstoot, de energietransitie en het klimaat zichzelf kan laten zien.

13 juni 2017

Woningbouwcorporatie Lefier gaat de komende tien jaar in totaal een miljard euro investeren in het verduurzamen van haar huurwoningen.